fbpx

Aurinkopaneelien asennus Tomitec Oy:lle

Asensimme lahtelaiselle LED-valomyymälä Tomitecille aurinkopaneelit marraskuussa 2021. Katolle laitoimme 24 kappaletta 360 Wp tehoisia Yhdysvaltalaisia TSC PowerXT-360R-PD -aurinkopaneeleita. Järjestelmän yhteisteho tuli siten olemaan 8,64 kWp.

Myymälän katto on vanha saumapeltikatto, jonka saumoihin Oriman kiinnikkeet saatiin hyvin kiinnitettyä ilman reikien poraamista.  Liikkeen katon ollessa jyrkkä ja hyvin korkella, jouduimme tekemään aurinkopaneelien asennuksen kokonaan henkilönostimella, mikä sujui hyvän ennakkosuunnittelun ansiosta kuitenkin joutuisasti.

Ensimmäinen asennuspäivä oli kuiva ja lumeton. Saimme kiinnitettyä invertterin seinään ja yli puolet aurinkopaneeleista katolle. Toisena päivänä keli oli hieman haastavampi. Pakkasta oli noin 5 astetta ja lumimyräkkä tuiskutti ajoittain lunta katolle. Asensimme loput aurinkopaneelit kuitenkin nopeasti paikalleen ja teimme niiden johdotukset. Johdot tuotiin katolla ja ulkoseinässä alumiiniputkessa, jolloin ne pysyvät toimintakuntoisena aurinkopaneelien toimintaiän.

Invertterissä on etäseuranta, josta järjestelmän sähköntuottoa voi seurata myymälän puolelta. Järjestelmä tuottaa yritykselle ilmaista sähköä useamman kymmentä vuotta eteenpäin.

Aurinkopaneelit Tomitec Oy Lahti
Aurinkopaneelit Tomitec Oy Lahti
Aurinkopaneelit Tomitec Oy Lahti