fbpx

6 hyvää syytä hankkia aurinkosähköjärjestelmä

Aurinkopaneelien määrä on lisääntynyt kiihtyvällä tahdilla viime vuosina niin omakotitaloissa, taloyhtiöissä, maatiloilla kuin yrityksissä. Aurinkopaneelien hankinnalle on monta hyvää syytä. Olemme listanneet sinulle niistä tärkeimmät.

6 hyvää syytä hankkia aurinkosähköjärjestelmä

1. Pienemmät sähkölaskut

Aurinkosähköjärjestelmän asentamalla pienennät sähkölaskuasi huomattavasti. Kaikista kannattavinta on hyödyntää tuotettu aurinkosähkö itse. Tällöin säästät niin käyttämäsi sähkön, sen yhteydessä olevan veron sekä kulutuksen mukaan veloitettavan sähkön siirtonmaksun hinnan. Aurinkosähköjärjestelmän oikea mitoitus on avainasemassa järjestelmästä saatavassa tuotossa. Pienemmällä järjestelmällä saat käytettyä suuremman osan sähköstä itse, mutta suuremmat järjestelmät ovat puolestaan tehoonsa nähden yleensä edullisempia. 

2. Sinusta tulee ekologisen sähkön tuottaja

Ekologisuus on hyvin tärkeä ja arvostettu arvo. Aurinkopaneelit tuottavat vihreää, puhdasta ja päästötöntä sähköä. Mikä sen parempaa kuin tuottaa sitä sähkölaitteisiinsa oman talonsa katolla.

3. Järjestelmien pitkä ikä

Aurinkosähköjärjestelmät ovat hyvin pitkäikäisiä. Pitkä ikä syntyy luotettavista ja laadukkaista paneeleista, invertteristä ja kiinnikkeistä sekä huolellisesta asennustyöstä. Aurinkopaneeleillamme on 25 vuoden takuu. Aurinkosähköjärjestelmä toimii hyvinkin katollasi reilusti yli 30 vuotta. Invertteri on laadukkaan aurinkosähköjärjestelmän herkin osa ja sen vaihto voi tulla eteen aurinkosähköjärjestelmän elinkaaren aikana.

4. Talosi arvo nousee

Aurinkosähköjärjestelmän asennuttaminen nostaa kiinteistösi arvoa. Jos kiinteistösi myynti tulee jossain vaiheessa eteesi, uusi asukas on varmasti halukas maksamaan kiinteistöstäsi enemmän, mikäli hän saa osan käyttämästään sähköstä ilmaiseksi.

5. Olet vähemmän riippuvainen sähköyhtiöistä ja sähkön hinnan nousuista

Sähkön hinnan on arvioitu nousevan tulevaisuudessa. Aurinkosähköjärjestelmän hankkimalla nousevat sähkönhinnat eivät vaikuta sinuun yhtä paljon. Et ole yhtä riippuvainen sähköyhtiöiden hinnoittelusta kuin ennen.

6. Voit myydä ylijäämäsähkön sähköverkkoon

Aurinkosähköjärjestelmän tuottamaa sähköä ei voida yleensä käyttää kokonaan itse. Yli jäävän sähkön voi kuitenkin myydä sähköyhtiölle pörssisähkön hintaan. Sähkönmyyntisopimuksen tekeminen sähköyhtiöiden kanssa on yhtä helppoa kuin sähkönostosopimuksen tekeminen. Sähköstä tarjottava hinta vaihtelee hieman sähköyhtiön mukaan, joten sähköyhtiöiden vertaileminen kannattaa.